Charakterystyka ogólna:
Cassida Grease HTS 2 to najwyższej jakości smar wysokotemperaturowy, opracowany specjalnie do smarowania urządzeń stosowanych w procesach wytwarzania i pakowania żywności i napojów. Stanowi on mieszaninę syntetycznego oleju bazowego (PAO) zagęszczonego zagęszczaczem nieorganicznym i starannie dobranych, nietoksycznych dodatków uszlachetniających.
Zastosowanie:
• Smarowanie w miejscach gdzie temperatura krótkotrwale sięga 220ºC
• Łożyska toczne i ślizgowe
• Złączki, przeguby, elementy ślizgowe
• Automatyczne układy centralnego smarowania
Zalety eksploatacyjne:
• Doskonała charakterystyka wysokotemperaturowa
• Doskonała odporność na wymywanie wodą
• Znakomita odporność na utlenianie oraz stabilność mechaniczna
• Efektywne zabezpieczenie przed korozją
• Doskonała przyczepność
• Neutralny smak i zapach
Smar Cassida Grease HTS 2 posiada zagęszczacz nieorganiczny, dlatego nie powinien być mieszany ze smarami o innym typie zagęszczaczy.
Specyfikacje i certyfikaty:
• NSF H1
• Kosher
• Halal
Zakres temperatur pracy:
-30°C do +200°C (krótkotrwale do 220°C)