Olej łańcuchowy LFFM 80 dla przemysłu spożywczego wykazuje szczególnie dobre właściwości użytkowe w warunkach wysokiej wilgotności, jakie panują w garach piekarniczych i suszarniach do makaronu, a także w zastosowaniach, gdzie może następować skraplanie. Zawarty w nim półsyntetyczny olej bazowy o małej lepkości przeciwdziała narastaniu osadów na łańcuchach i zapewnia skuteczną ochronę przed zużyciem oraz korozją.
Parametry techniczne
|
|
Oznaczenie | LFFM 80 |
Opis | Olej dla przemysłu spożywczego (NSF H1) |
Ciężar właściwy | 0,89 |
Barwa | biała |
Rodzaj oleju bazowego | półsyntetyczny (mineralno-estrowy) |
Zakres temperatury pracy | od –30 do +120°C (od –22 do +248°F) |
Lepkość oleju bazowego: przy +40°C (+104°F) [mm²/s] przy +100°C (+212°F) [mm²/s] |
około 80 około. 10 |
Temperatura zapłonu | powyżej +200°C (powyżej +392°F) |
Świadectwo NSF | H1 (numer: 146767) |