Olej łańcuchowy ogólnego przeznaczenia LHFP 150 doskonale sprawdza się w warunkach temperatur niskich oraz podwyższonych, jakie panują między innymi w zastosowaniach cukierniczych i w przetwórstwie owocowo-warzywnym. Formuła na bazie oleju syntetycznego zapewnia skuteczną ochronę przed zużyciem oraz korozją i zarazem odporność na starzenie oraz utlenianie.
Parametry techniczne
|
|
Oznaczenie | LHFP 150 |
Opis | Olej dla przemysłu spożywczego (NSF H1) |
Ciężar właściwy | 0,85 |
Barwa | bezbarwny |
Rodzaj oleju bazowego | syntetyczny estrowy |
Zakres temperatury pracy | od –30 do +120°C (od –22 do +248°F) |
Lepkość oleju bazowego: przy +40°C (+104°F) [mm²/s] przy +100°C (+212°F) [mm²/s] |
ISO VG 150 około. 19 |
Temperatura zapłonu | powyżej +200°C (powyżej +392°F) |
Świadectwo NSF | H1 (numer: 136858) |